درمان روح، روانشناس چگونه به شما کمک می کند تا از افسردگی خلاص شوید؟

همه گاهی اوقات غمگین می شوند. زمان هایی در زندگی وجود دارد که ما عذاب می کشیم. مرگ یکی از عزیزان، جدایی، از دست دادن شغل یا هر اتفاق نامطلوب دیگری می تواند احساس بسیار بدی در ما ایجاد کند. طبیعی است. این بخشی از زندگی است و به این معنا نیست که شما افسردگی دارید.

افسردگی چیز دیگری است .

این غم و اندوه شدید همراه با احساس پوچی و ناامیدی است که روزها و هفته ها ادامه دارد. در فعالیت‌های روزانه‌تان اختلال ایجاد می‌کند، علاقه‌تان را به چیزهایی که قبلاً از آن لذت می‌بردید، می‌دزدد، اراده‌ی زندگی‌تان را می‌دزدد و حتی می‌تواند باعث درد فیزیکی شود.

خبر خوب این است که افسردگی قابل درمان است.

اولین قدم برای رهایی از افسردگی: کمک بخواهید

افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانی است: تقریباً 280 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد و یکی از علل اصلی ناتوانی است. متأسفانه بیش از 75 درصد از مبتلایان درمان نمی شوند.

باورهای نادرستی که هنوز در مورد افسردگی وجود دارد یکی از دلایلی است که بسیاری از افراد به دنبال کمک روانشناختی نیستند. برخی معتقدند افسردگی صرفاً نشانه ضعف شخصیت یا بی ثباتی عاطفی است که با توسل به اراده برطرف می شود.



هیچ چیز نمی تواند دور از واقعیت باشد. افسردگی اختلالی است که در آن عوامل متعددی دخیل هستند، برخی از طبیعت بیولوژیکی و برخی دیگر محیطی هستند، بنابراین چیزی نیست که بتوانید به سادگی «از آن خارج شوید» یا به طور جادویی ناپدید شود.

وقتی از افسردگی شدید رنج می برید، اراده یا میل به بهبود کافی نیست. این کافی نیست که فقط "نقش خود را انجام دهید". این اختلالی است که نیاز به درمان روانشناختی کافی دارد.


داروهای ضد افسردگی در تسکین علائم به ویژه در افسردگی شدید مؤثر هستند، اما روان درمانی نیز یک درمان مؤثر به ویژه برای پیشگیری از عود است. به همین دلیل، اولین قدم برای بهبودی از افسردگی، جستجوی حمایت روانی است.

روانشناس چگونه به یک فرد افسرده کمک می کند؟

روانشناسان می توانند از چندین رویکرد درمانی برای مقابله با افسردگی استفاده کنند، از درمان شناختی رفتاری تا درمان روان پویشی. اما به طور کلی رویکرد اصلی یکسان است زیرا آنها با فرد کار می کنند تا به او کمک کنند تا از افسردگی بهبود یابد و از عواملی که باعث ایجاد و تشدید این اختلال می شوند آگاه می شوند تا بتوانند به شیوه ای سازگارتر با آنها برخورد کنند.

روانشناسان به افراد مبتلا به افسردگی کمک می کنند:

• مشکلاتی را که باعث ایجاد یا بدتر شدن افسردگی می شوند، شناسایی کنید ؛روانی، رفتاری، بین فردی یا موقعیتی. روانشناس به فرد افسرده کمک می کند تا عوامل تشدید کننده اختلال را شناسایی کند تا بتواند بر جنبه های قابل حل یا بهبود تمرکز کند.در درمان می توانید الگوهای رفتاری آموخته شده و راهبردهای مقابله ای ناکافی را که بدبینی و ناامیدی را دامن می زنند، کشف کنید تا بتوانید از تأثیر منفی آنها فرار کنید.

• الگوهای فکری منفی یا تحریف شده را شناسایی کنید که به احساس ناامیدی و درماندگی که همراه با افسردگی است کمک می کند. به عنوان مثال، افراد افسرده تمایل دارند تفکر را در قالب «همیشه» یا «هرگز» تعمیم دهند و چیزها را بیش از حد شخصی بگیرند. یک روانشناس به آن‌ها کمک می‌کند آن سوگیری‌های شناختی یا باورهای غیرمنطقی را شناسایی کنند تا بتوانند افکار مثبت و واقع‌بینانه‌تری را ایجاد کنند که به آنها اجازه می‌دهد احساس بهتری داشته باشند و دید خوش‌بینانه‌تری نسبت به زندگی ایجاد کنند.

•راهبردهای سازگارانه تری را ترویج دهید ؛ هم رفتاری و هم عاطفی، به طوری که فرد نه تنها می تواند با مشکلات فعلی که او را نگران می کند کنار بیاید، بلکه بتواند با موفقیت در موقعیت های نامطلوب در آینده بدون اینکه دوباره به افسردگی دچار شود، کنار بیاید. به عنوان مثال، یک روانشناس می تواند به یک فرد افسرده کمک کند تا الگوهای تعاملی را که بر خلق و خوی او تأثیر می گذارد،بهبود بخشد، ابزارهایی برای مدیریت بهتر افکار منفی تکرار شونده در اختیار او قرار دهد، یا به او آموزش دهد که با تجارب نامطلوب به شیوه ای انعطاف پذیرتر برخورد کند.

• به دنبال گزینه هایی برای آینده باشید و اهداف واقع بینانه را برای ارتقای رفاه ذهنی و عاطفی تعیین کنید. از طریق درمان، روانشناس به افراد افسرده کمک می کند تا کنترل زندگی خود را دوباره به دست آورند و دوباره لذت و شادی بیابند. به لطف روان درمانی، افراد می توانند امکاناتی را که افسردگی در زیر ردای خاکستری خود پنهان کرده بود، مشاهده کنند تا به تدریج فعالیت های لذت بخش و رضایت بخشی را که زندگی آنها را پر می کند و معنا را به آنها باز می گرداند، در خود بگنجانند.

روان درمانی همچنین حمایت عاطفی ارزشمندی را ارائه می دهد و فضای امنی را فراهم می کند که در آن می توانید ترس ها و نگرانی های خود را بیان کنید. مهم است که به خاطر داشته باشید که داشتن یک دوره افسردگی خطر ابتلا به یک دوره دیگر را تا حد زیادی افزایش می دهد. این یک اختلال پیچیده و چالش برانگیز است که نباید دست کم گرفت. با این حال، بهبودی از افسردگی با درمان مناسب امکان پذیر است.

روان درمانی احتمال بروز دوره های افسردگی در آینده را کاهش می دهد یا شدت آنها را کاهش می دهد، به ویژه زمانی که در مراحل اولیه مداخله کند. مطالعات متعدد تایید کرده اند که حمایت روانی برای بهبودی از افسردگی و اجتناب از عود ضروری است. به عنوان مثال، تحقیقات انجام شده در دانشگاه کالج لندن نشان داد که درمان شناختی-رفتاری، درمان مبتنی بر ذهن آگاهی و روان درمانی بین فردی خطر ابتلا به سایر علائم افسردگی را تا 22 درصد کاهش می دهد.

یک روانشناس به شما کمک می‌کند تا بفهمید چه اتفاقی برای شما می‌افتد و استراتژی‌های مقابله‌ای جدیدی را ایجاد کنید که به شما امکان می‌دهد در یک محیط حمایت‌کننده و درک‌کننده به مشکلات اساسی رسیدگی کنید. اگر با افسردگی دست و پنجه نرم می کنید یا فردی را می شناسید که از این اختلال رنج می برد، مهم است که به دنبال کمک روانشناسی باشید. با درمان می توانید رفاه خود را بازیابید و آینده بهتری داشته باشید.

منابع:

کلارک، ک. و. Al (2015) آیا مداخلات غیردارویی می تواند از عود بیماری در بزرگسالانی که از افسردگی بهبود یافته اند جلوگیری کند؟ مروری سیستماتیک و متاآنالیز کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده. Clin Psychol Rev; 39:58-70.

Cuijpers، P. et. آل (2014) افزودن روان درمانی به داروهای ضد افسردگی در اختلالات افسردگی و اضطراب: یک متاآنالیز. روانپزشکی جهان؛ 13 (1): 56-67.

براون، سی و. Al (2000) عوامل مرتبط با بهبود علائم و بهبودی از افسردگی اساسی در بیماران مراقبت های اولیه. Gen Hosp Psychiatry; 22 (4): 242-50.